Een smakelijke vegetarische tapa uit de oven. Gehalveerde tomaten met een heerlijke vulling van doperwtjes, knoflook, tabasco en een beetje rode wijnazijn. Dit alles bestrooid met veel parmezaanse kaas.
Eenvoudig recept, groots effect!

 

Ingrediënten

  • 250 gram diepvrieserwtjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 4 grote tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 45 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 0,25 liter melk
  • tabasco
  • rode wijnazijn
  • geraspte parmezaanse kaas

 

Bereiding

  • Fruit de zeer fijngesneden ui glazig in de olijfolie
  • Voeg de erwtjes toe
  • Laat de erwtjes op laag vuur gaar smoren
  • Was en droog de tomaten
  • Snijd de tomaten overdwars door
  • Hol de tomaten uit
  • Voeg het vruchtvlees van de tomaten, het teentje knoflook (uit de pers), peper en zout toe aan de doperwtjes
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Smelt 50 gram boter in een steelpan
  • Voeg 30 gram bloem toe en roer het mengsel tot de bloem 'gaar' is
  • Schenk 250 ml melk bij en roer het mengsel tot een gladde saus
  • Voeg het mengsel van doperwtjes toe
  • Voeg naar smaak zout, peper, tabasco en rode wijnazijn toe (deze laatste niet te veel)
  • Bestrijk de bodem van een ovenschaal in met boter
  • Leg de halve tomaten in de schaal
  • Vul de tomaten met de saus
  • Strooi tot slot de parmezaanse kaas over de gevulde tomaten
  • Bak de tomaten 20-25 minuten op 200 graden in de oven tot ze mooi goudbruin zijn