Ingrediënten
- 4 grote aardappelen, kruimig
- 400 ml. melk
- 1,5 liter groentebouillon
- klontje (25 gram) roomboter
- 200 ml. kookroom
- 200 gram zalmsnippers
- kervel
- zout en peper
Bereiding
- Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar;
- Maak er een gladde aardappelpuree van met een scheutje melk en een klontje roomboter;
- Kruid de aardappelpuree met een theelepel kervel;
- Voeg vervolgens de groentebouillon en melk aan de puree toe;
- Breng het geheel aan de kook. LET OP: door de melk kan de soep overkoken;
- Als de soep gekookt heeft, draai je het vuur laag of uit;
- Voeg zout, peper en kervel naar smaak toe;
- Voeg tot slot de kookroom aan de soep toe en roer het geheel nog eens goed door;
- Voor het opdienen schep je wat zalmsnippers in een kom en daar schenk je de soep overheen.
Eet smakelijk!