aardappel-roomsoep

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen, kruimig
  • 400 ml. melk
  • 1,5 liter groentebouillon
  • klontje (25 gram) roomboter
  • 200 ml. kookroom
  • 200 gram zalmsnippers
  • kervel
  • zout en peper

 

Bereiding

  • Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar;
  • Maak er een gladde aardappelpuree van met een scheutje melk en een klontje roomboter;
  • Kruid de aardappelpuree met een theelepel kervel;
  • Voeg vervolgens de groentebouillon en melk aan de puree toe;
  • Breng het geheel aan de kook. LET OP: door de melk kan de soep overkoken;
  • Als de soep gekookt heeft, draai je het vuur laag of uit;
  • Voeg zout, peper en kervel naar smaak toe;
  • Voeg tot slot de kookroom aan de soep toe en roer het geheel nog eens goed door;
  • Voor het opdienen schep je wat zalmsnippers in een kom en daar schenk je de soep overheen.

Eet smakelijk!