Boeren kaasfondue

Ingrediënten

  • Roomboter
  • Bloem
  • Melk
  • Jong belegen kaas
  • Olijolie
  • 1 ui
  • Bakje kastanjechampignons
  • Bakje cherry tomaatjes
  • Zout en peper
  • Kerriepoeder
  • Stokbrood

 

Bereiding

Een recept uit de losse pols

  • Smelt 50 gram roomboter in de pan;
  • Maak een roux door hier heel voorzichtig, beetje bij beetje, bloem aan toe te voegen;
  • Blijf roeren en kleine beetjes bloem toevoegen, totdat de boter volledig is opgenomen;
  • Voeg ongeveer 200 ml. melk toe, of totdat je een mengsel van ongeveer 2 cm. hoog hebt in de pan;
  • Goed roeren totdat je een glad mengsel hebt. Dit is de basis van de fondue;
  • Voeg hier 250-500 gram geraspt kaas aan toe en laat het geheel, al roerend, smelten in de pan;
  • Hak ondertussen de ui fijn en de kastanjechampignons in plakjes;
  • Bak ze samen in een beetje olijfolie in de pan;
  • Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze op het laatst toe aan de ui en kastanjechampignons;
  • Laat de tomaatjes kort meebakken;
  • Voeg het mengsel toe aan het ondertussen gesmolten kaasmengsel;
  • Geheel nog eenmaal goed doorroeren;
  • Breng op smaak met zout, peper en kerrie;
  • Bak het stokbrood af in de oven en dien alles warm op.