Ceviche van coquilles

Lieve kookvrienden, maak dit gerecht! Ceviche. Kleine moeite, 10 minuten afwerking en zó lekkúrr...! Voorgerecht of bijgerecht.

 

Ingrediënten

  • 10-12 verse coquilles
  • 6 verse limoenen (geperst)
  • stengels bleekselderij (dungesneden)
  • bosuitjes (dungesneden)
  • cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • flinke bos koriander (fijngesneden)
  • peper en zout
  • grote schaal

 

Bereiding

  • Coquilles overdwars in dunne plakjes snijden met een scherp mes (ongeveer 4 plakjes uit 1 coquille).
  • Gesneden coquilles onderdompelen in het limoensap.
  • Paar uur laten  ‘garen’ in de koelkast. Als ze mooi wit zijn (en niet meer crèmekleurig) zijn ze gaar.
  • Vocht afgieten.
  • Garneren met dungesneden bleekselderij, bosuitjes, cherrytomaatjes, (veel) koriander, zout en peper naar smaak.