Lieve kookvrienden, maak dit gerecht! Ceviche. Kleine moeite, 10 minuten afwerking en zó lekkúrr...! Voorgerecht of bijgerecht.
Ingrediënten
- 10-12 verse coquilles
- 6 verse limoenen (geperst)
- stengels bleekselderij (dungesneden)
- bosuitjes (dungesneden)
- cherrytomaatjes (gehalveerd)
- flinke bos koriander (fijngesneden)
- peper en zout
- grote schaal
Bereiding
- Coquilles overdwars in dunne plakjes snijden met een scherp mes (ongeveer 4 plakjes uit 1 coquille).
- Gesneden coquilles onderdompelen in het limoensap.
- Paar uur laten ‘garen’ in de koelkast. Als ze mooi wit zijn (en niet meer crèmekleurig) zijn ze gaar.
- Vocht afgieten.
- Garneren met dungesneden bleekselderij, bosuitjes, cherrytomaatjes, (veel) koriander, zout en peper naar smaak.