Coquilles au Pernod

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 12 coquilles zonder schelp
  • theekopje Pernod
  • 250 ml. kookroom
  • roomboter
  • garnalen ter garnering
  • aluminiumfolie

 

Bereiding

  • Smelt een flinke klont roomboter in een koekenpan;
  • Zodra de roomboter licht verkleurd, leg je de coquilles in de pan;
  • Bak de coquilles aan beide kanten lichtbruin;
  • Blus af met de Pernod;
  • Laat het geheel ongeveer 2 minuten pruttelen;
  • Haal de coquilles uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie om na te garen;
  • Voeg de 250 ml. kookroom toe aan de saus in de pan;
  • Laat, onder voortdurend roeren en op laag vuur, de saus indikken tot een mooie romige saus. Zorg dat deze crèmekleurig blijft en niet bruin wordt;
  • Zet het vuur uit en voeg tot slot de garnalen toe aan de saus;
  • Roer nog eenmaal goed door;
  • Leg drie coquilles per persoon op een mooi bord en overgiet royaal met de Pernod-roomsaus met garnalen.