Ingrediënten
(Voor 4 personen)
- 12 coquilles zonder schelp
- theekopje Pernod
- 250 ml. kookroom
- roomboter
- garnalen ter garnering
- aluminiumfolie
Bereiding
- Smelt een flinke klont roomboter in een koekenpan;
- Zodra de roomboter licht verkleurd, leg je de coquilles in de pan;
- Bak de coquilles aan beide kanten lichtbruin;
- Blus af met de Pernod;
- Laat het geheel ongeveer 2 minuten pruttelen;
- Haal de coquilles uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie om na te garen;
- Voeg de 250 ml. kookroom toe aan de saus in de pan;
- Laat, onder voortdurend roeren en op laag vuur, de saus indikken tot een mooie romige saus. Zorg dat deze crèmekleurig blijft en niet bruin wordt;
- Zet het vuur uit en voeg tot slot de garnalen toe aan de saus;
- Roer nog eenmaal goed door;
- Leg drie coquilles per persoon op een mooi bord en overgiet royaal met de Pernod-roomsaus met garnalen.