Courgettesoep met tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 3 courgettes
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 eieren
  • 50 gram gemalen parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • verse basilicum

 

Bereiding

  • Doe ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een grote pan, snipper de sjalotjes en fruit deze tot ze glazig zijn;
  • Snij de courgettes in kleine blokjes en bak deze gedurende ongeveer 5 minuten mee met de sjalotjes;
  • Voeg de liter runderbouillon toe;
  • Breng het geheel aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken;
  • Pureer de soep met een staafmixer;
  • Breng de soep indien gewenst op smaak met zout en peper.
  • Klop de twee eieren los in een kom met de parmezaanse kaas;
  • Giet het mengsel al roerend bij de hete soep.

 

Garnering

  • Ontvel de twee tomaten en snij in kleine blokjes;
  • Hak de knoflookteentjes fijn;
  • Hak een handvol basilicum fijn;
  • Meng het geheel en gebruik ter garnering.