Ingrediënten
- olijfolie
- 2 sjalotjes
- 3 courgettes
- 1 liter runderbouillon
- 2 eieren
- 50 gram gemalen parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- verse basilicum
Bereiding
- Doe ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een grote pan, snipper de sjalotjes en fruit deze tot ze glazig zijn;
- Snij de courgettes in kleine blokjes en bak deze gedurende ongeveer 5 minuten mee met de sjalotjes;
- Voeg de liter runderbouillon toe;
- Breng het geheel aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken;
- Pureer de soep met een staafmixer;
- Breng de soep indien gewenst op smaak met zout en peper.
- Klop de twee eieren los in een kom met de parmezaanse kaas;
- Giet het mengsel al roerend bij de hete soep.
Garnering
- Ontvel de twee tomaten en snij in kleine blokjes;
- Hak de knoflookteentjes fijn;
- Hak een handvol basilicum fijn;
- Meng het geheel en gebruik ter garnering.