Gehaktbrood met venkel en parmezaanse kaas 

Ingrediënten

8 tot 10 porties

  • 7 eieren
  • 2 rode uien
  • beetje olijfolie
  • 3 venkelknollen
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • bosje verse salie
  • zout
  • 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 kilo kipgehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Kook 6 eieren gedurende 7 minuten. Het is belangrijk dat het hardgekookte eitjes zijn. Laat ze schrikken en pel ze. Leg de eitjes opzij.
  • Snipper de twee uien fijn.
  • Verhit de olie in een pan en glaceer de gesnipperde ui gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Snij het groen, de stelen en het kontje van de venkel af. Bewaar het groen, om straks mee te garneren.
  • Snij 1 venkelknol in dunne plakken en snijd de andere twee venkelknollen fijn.
  • Voeg de fijngesneden venkel, de eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden en zout naar smaak toe aan de ui en bak nog 3 minuten rustig door.
  • Breng op smaak met peper.
  • Haal het geheel van het vuur af en laat even afkoelen. 
  • Meng vervolgens het kipgehakt, de Parmezaanse kaas, de fijngesneden salie, het laatste rauwe ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.
  • Vet een cakevorm of schaal in met roomboter.
  • Verdeel de plakken gesneden venkel over de bodem van de vorm. Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan. Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan, zodat de eitjes niet barsten.
  • Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm.
  • Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel. Snij in plakken om op te dienen.