Heerlijk voorgerechtje: maak eerst de tomatensaus, waarvan je een deel kunt invriezen voor bijvoorbeeld over de pasta. De rest gebruik je voor een heerlijk voorgerechtje met gevulde kastanjechampignons.
Ingrediënten
VERSE TOMATENSAUS
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- basilicum
- gedroogde oregano
- verse rode peper
- 2 blikken gepelde tomaten
- zout en peper
- rode wijnazijn
- bakje kastanjechampignons
- parmezaanse kaas
- verse tijm
Bereiding
- Hak de 3 teentjes knoflook fijn
- Bak ze op laag vuur in een scheutje olijfolie
- Voeg hier een handvol gesneden blaadjes basilicum aan toe
- Voeg vervolgens een theelepel oregano toe en de rode peper
- Doe hier de blikken gepelde tomaten bij
- Laat de saus ongeveer 30 minuten pruttelen
- Haal het pepertje er uit
- Maak de tomaten stuk
- Breng het geheel op smaak met zout en peper
- Voeg tot slot een beetje rode wijnazijn naar smaak toe voor een licht zuurtje
Bereiding
GEVULDE KASTANJECHAMPIGNONS IN TOMATENSAUS
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Giet de verse tomatensaus in een ovenschaal
- Leg de kastanjechampignons naast elkaar op de tomatensaus
- Strooi er parmezaanse kaas overheen
- Strooi er blaadjes tijm overheen
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven