Gevulde kastanjechampignons in tomatensaus

Heerlijk voorgerechtje: maak eerst de tomatensaus, waarvan je een deel kunt invriezen voor bijvoorbeeld over de pasta. De rest gebruik je voor een heerlijk voorgerechtje met gevulde kastanjechampignons.

 

Ingrediënten

VERSE TOMATENSAUS

  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • gedroogde oregano
  • verse rode peper
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • zout en peper
  • rode wijnazijn
  • bakje kastanjechampignons
  • parmezaanse kaas
  • verse tijm

 

Bereiding

  • Hak de 3 teentjes knoflook fijn
  • Bak ze op laag vuur in een scheutje olijfolie
  • Voeg hier een handvol gesneden blaadjes basilicum aan toe
  • Voeg vervolgens een theelepel oregano toe en de rode peper
  • Doe hier de blikken gepelde tomaten bij
  • Laat de saus ongeveer 30 minuten pruttelen
  • Haal het pepertje er uit
  • Maak de tomaten stuk
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper 
  • Voeg tot slot een beetje rode wijnazijn naar smaak toe voor een licht zuurtje 

 

Bereiding

GEVULDE KASTANJECHAMPIGNONS IN TOMATENSAUS

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Giet de verse tomatensaus in een ovenschaal
  • Leg de kastanjechampignons naast elkaar op de tomatensaus
  • Strooi er parmezaanse kaas overheen
  • Strooi er blaadjes tijm overheen
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven