Ingrediënten

Voor de kwartels:

  • 4 schoongemaakte kwartels
  • olijfolie
  • 2-3 bosuitjes
  • 8 gedroogde pruimen (zonder pit)
  • 12 plakjes ontbijtspek

Voor de groene bonen-aspergerolletjes:

  • Snijbonen
  • Franse sperzieboontjes
  • Groene asperges
  • Verse munt

Aanvullend:

  • aardappeltjes (krieltjes)

 

Bereiding

Dit recept is een variatie op het recept 'Gebakken zeebaars met groene bonen-aspergerolletjes in spek'. Hierbij heb ik uitsluitend de zeebaars vervangen door kwartels en aardappeltjes aan het gerecht toegevoegd. Een lekker eenpansgerecht uit de oven. Hieronder lees je hoe je de kwartels bereidt:

  1. Bestrijk de binnenkant van een ovenschaal met olijfolie. Verwarm de oven voor op 230 graden;
  2. Snijd de bosui fijn;
  3. Snijd de pruimen klein;
  4. Snijd 4 plakjes ontbijtspek klein;
  5. Meng de stukjes bosui, pruimen en spek door elkaar; 
  6. Smeer de kwartels in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper;
  7. Vul de kwartels vervolgens met het bosui-pruimenmengsel;
  8. Wikkel elk kwarteltje in twee plakjes spek;

Bonen-aspergerolletjes in spek bereiden:

  1. Kook de bonen en asperges kort voor;
  2. Stamp een flinke handvol verse munt in een vijzel fijn;
  3. Voeg een beetje olijfolie toe aan de munt;
  4. Giet vervolgens de boontjes en asperges af en leg ze in een mengkom;
  5. Giet het munt-mengsel over de boontjes en asperges en meng het geheel goed door;
  6. Maak stevige bundeltjes van de bonen en asperges en omwikkel ze per bundeltje stevig met een plakje spek (net als bij bijv. andijvierolletjes);

Het gerecht samenvoegen:

  1. Leg de aardappeltjes (krieltjes) op de bodem van de ovenschaal;
  2. Leg hier de bonen-aspergerolletjes in spek bovenop;
  3. Leg de kwarteltjes met de pootjes omhoog tussen de bonen-aspergerolletjes bovenop de krieltjes in de ovenschaal;

Plaats de ovenschaal 30 minuten in de op 230 graden voorverwarmde oven. Schep bij het opscheppen nog wat jus uit de ovenschaal over de aardappeltjes en kwartels. Lekker!