Gevulde paprika

 

Ingrediënten

Reken als bijgerecht een halve en als hoofdgerecht een hele paprika per persoon. Meer mag altijd natuurlijk. Dit recept is voor drie paprika's, dus 6 helften, wat in ons gezin voor 4 personen is.

  • 3 paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 2 afgestreken theelepels garam masala
  • het sap van een halve limoen
  • 200 gram feta
  • handjevol pijnboompitten
  • 100 gram gorgonzola
  • zout en peper
  • olijfolie
  • roomboter

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden;
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en het steeltje;
  • Smeer de halve paprika's in met een beetje olijfolie en leg ze met de buitenkant naar beneden in de ovenschaal;
  • Bak de paprika's 10 minuten in de oven;
  • Rooster de pijnboompitjes ondertussen kort in een droge pan tot ze licht verkleuren;
  • Doe de pitjes in een kom, om straks het gerecht mee te garneren;
  • Snipper de rode ui en bak deze in dezelfde pan kort in wat roomboter;
  • Voeg een geperst teentje knoflook toe en bak kort mee;
  • Snij de champignons in stukken en voeg ze toe aan het mengsel;
  • Voeg vervolgens de spinazie handje voor handje toe;
  • Bak alles zachtjes door tot de spinazie geslonken is;
  • Zet het vuur uit;
  • Haal de paprika's na 10 minuten uit de oven;
  • Voeg de 2 (afgestreken!) theelepels garam masala toe aan het spinaziemengsel. De garam masala maakt het gerecht echt;
  • Voeg het limoensap toe en meng het geheel goed;
  • Voeg peper en zout naar smaak toe;
  • Verkruimel tot slot het blok feta en voeg dit aan het spinaziemengsel toe;
  • Weer even goed mengen;
  • Vul de paprika's nu met de spinazievulling;
  • Plaats de schaal nogmaals terug in de oven, nu voor 15 minuten;

 

Haal de gevulde paprika's na 15 minuten uit de oven en verkruimel de gorgonzola over de paprika's en bestrooi de paprika's tot slot nog met de geroosterde pijnboompitjes. Heerlijk! Vegetarisch. En koolhydraatarm.

De kleur en smaak van paprika's

Er zijn veel verschillende kleuren paprika's. Per kleur varieert de smaak ook.
De bekendste kleuren zijn groen, geel, oranje en rood. De smaak van een groene paprika is bitter, de gele is iets minder bitter, de oranje paprika is bijna zoet en de rode kan heel zoet smaken.