
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 zeebaarsfilets (schoongemaakt: dit kun je bij de visboer laten doen)
- Snijbonen
- Franse sperzieboontjes
- Groene asperges
- 3 citroenen
- Verse munt
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 glas Chardonnay
- Olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
- 100 gr. roomboter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250 graden;
- Kerf de zeebaarsfilet in. Laat de huid intact;
- Leg de zeebaarsfilet in een grote kom en voeg het sap van 2 citroenen en een flinke scheut olijfolie toe;
- Laat de zeebaarsfilet minstens 10 minuten marineren;
- Kook ondertussen de bonen en asperges kort voor;
- Stamp een flinke handvol verse munt in een vijzel fijn;
- Voeg een beetje olijfolie en het sap van een halve citroen toe aan de munt;
- Giet vervolgens de boontjes en asperges af en leg ze in een grote schaal;
- Giet het munt-mengsel over de boontjes en asperges en meng het geheel goed door;
- Maak stevige bundeltjes van de bonen en asperges en omwikkel ze per bundeltje stevig met een plakje spek (net als bij bijv. andijvierolletjes);
- Leg de bundeltjes naast elkaar in een ovenschaal;
- Leg de zeebaarsfilet hier tussen;
- Giet het glas wijn in de ovenschaal;
- Strooi er tot slot zeezout en zwarte peper naar smaak overheen;
- Zet het geheel ongeveer 10-15 minuten in de oven, of totdat het spek en de vis goudbruin zijn (beetje afhankelijk van je oven);
- Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de 100 gr. roomboter (in blokjes gesneden) toe;
- Laat de schaal nog een paar minuten staan, totdat de blokjes roomboter helemaal gesmolten zijn;
- Eet smakelijk!