Gehaktbrood met venkel en parmezaanse kaas 

Ingrediënten

8 tot 10 porties

  • 7 eieren
  • 2 rode uien
  • beetje olijfolie
  • 3 venkelknollen
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • bosje verse salie
  • zout
  • 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 kilo kipgehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Kook 6 eieren gedurende 7 minuten. Het is belangrijk dat het hardgekookte eitjes zijn. Laat ze schrikken en pel ze. Leg de eitjes opzij.
  • Snipper de twee uien fijn.
  • Verhit de olie in een pan en glaceer de gesnipperde ui gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Snij het groen, de stelen en het kontje van de venkel af. Bewaar het groen, om straks mee te garneren.
  • Snij 1 venkelknol in dunne plakken en snijd de andere twee venkelknollen fijn.
  • Voeg de fijngesneden venkel, de eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden en zout naar smaak toe aan de ui en bak nog 3 minuten rustig door.
  • Breng op smaak met peper.
  • Haal het geheel van het vuur af en laat even afkoelen. 
  • Meng vervolgens het kipgehakt, de Parmezaanse kaas, de fijngesneden salie, het laatste rauwe ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.
  • Vet een cakevorm of schaal in met roomboter.
  • Verdeel de plakken gesneden venkel over de bodem van de vorm. Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan. Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan, zodat de eitjes niet barsten.
  • Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm.
  • Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel. Snij in plakken om op te dienen.

Poké Bowl

Gevulde paprika

Pasta vongole

Reblochon uit de oven

Boeren kaasfondue

Mexicaanse lasagne

Quiche Lorraine

Zoete aardappelen uit de oven