Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml. slagroom
- 100 ml. heet water
- 1 bouillonblokje (ik gebruikte runderbouillon)
- peper en zout
- nootmuskaat
- (minstens) 100 gram Gruyère geraspt
- olijfolie
- ovenschaal
- aluminiumfolie
Bereiding
- Vet een niet al te grote ovenschaal in met olie;
- Schil de knolselderij;
- Snij de geschilde knolselderij in 4 kwarten;
- Snij de parten in zo dun mogelijke plakjes. Ik gebruikte een kaasschaaf;
- Leg de plakjes dakpansgewijs over elkaar in de ovenschaal;
- Los het bouillonblokje op in het hete water;
- Voeg vervolgens de twee tenen knoflook (geperst) toe aan de bouillon;
- Voeg de slagroom toe aan de bouillon;
- Voeg tot slot de nootmuskaat, zout en peper toe aan de bouillon;
- Meng goed en schenk het mengsel over de knolselderij;
- Bestrooi het gerecht met de geraspte Gruyère.
- Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de gratin 25 minuten op 220 graden;
- Haal vervolgens het folie eraf en bak de gratin nog eens 5-10 minuten, totdat de kaas mooi goudbruin gekleurd is.