Deze heerlijke lasagne maak je met tortilla's in plaats van met pastabladen, zoals dit normaal gesproken voor de (Italiaanse) lasagne gebruikt wordt. Ik heb dit gerecht afgelopen zondag bij ons favoriete Mexicaanse restaurant Four Roses gegeten, wat mij inspireerde tot het maken van dit recept. En nu blijkt dat je dit gerecht ook nog in de slowcooker kunt bereiden! Wat wil je nog meer?
LET OP: ik bereid dit gerecht dus in de slowcooker en niet in de oven.
Ingrediënten
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- 125 gram kastanjechampignons
- 400 gram gepelde tomaten uit blik
- 400 gram zwarte bonen uit blik
- 400 gram maïskorrels uit blik
- bosje verse koriander
- 2 tl djinten (gemalen komijn)
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl oregano
- olijfolie
- 4 tortilla's
- 250 ml. sour cream
- 250 gram geraspte kaas
Bereiding
- Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze kort in de olijfolie aan;
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij deze ook fijn;
- Snij de aubergine in kleine dobbeltjes;
- Snij de kastanjechampignons in plakjes;
- Voeg de paprika, aubergine en kastanjechampignons toe aan de ui en knoflook en bak ze een paar minuten mee;
- Voeg de djinten, chilipoeder en oregano toe. Meng het geheel goed door;
- Snij de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze toe;
- Voeg ook bonen, maïs en (gesneden) verse koriander toe (ongeveer de helft van een bosje. De andere helft bewaar je tot het opdienen);
Bouw de lasagne op in de slowcooker:
- Leg een tortilla op de bodem en doe daar een laagje saus overheen;
- Leg op deze manier alle 4 tortilla's in de slowcooker en eindig (dus) met saus;
- Doe de deksel op de slowcooker;
- Stel de slowcooker in op stand laag en laat dit zo'n 5 tot 6 uur pruttelen;
- Meng ongeveer een half uur voordat je wilt eten de sour cream met 125 gram geraspte kaas en verdeel dit over de lasagne;
- Bestrooi kort voor het opdienen de lasagne met de overgebleven kaas en koriander.