Ingrediënten
- 1 pompoen (ong. 1-1,5 kg)
- 1 winterpeen
- 2 uien
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel komijn
- groentebouillon (1 liter)
- tabasco
- creme fraîche (125 ml.)
Bereiding
- De pompoen in schijven snijden. Zaden, draden en schil verwijderen. De pompoen vervolgens in blokjes snijden.
- Verhit de olijfolie in een (grote) pan en bak de pompoen, winterpeen en 2 uien in ongeveer 5 minuten.
- Voeg de 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes en de theelepel komijn toe.
- Schenk hierop 1 liter water en voeg de benodigde bouillonblokjes toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden.
- Haal de pan van het vuur, verwijder de 2 laurierblaadjes en pureer de soep.
- Op smaak brengen met een paar druppels (!) tabasco, zout en peper naar smaak.
- Schep de soep in borden en garneer de soep met een toefje creme fraîche in het midden.