Ingrediënten

  • 1 pompoen (ong. 1-1,5 kg)
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel komijn
  • groentebouillon (1 liter)
  • tabasco
  • creme fraîche (125 ml.)

 

Bereiding

  • De pompoen in schijven snijden. Zaden, draden en schil verwijderen. De pompoen vervolgens in blokjes snijden.
  • Verhit de olijfolie in een (grote) pan en bak de pompoen, winterpeen en 2 uien in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes en de theelepel komijn toe.
  • Schenk hierop 1 liter water en voeg de benodigde bouillonblokjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  • Haal de pan van het vuur, verwijder de 2 laurierblaadjes en pureer de soep.
  • Op smaak brengen met een paar druppels (!) tabasco, zout en peper naar smaak.
  • Schep de soep in borden en garneer de soep met een toefje creme fraîche in het midden.