Ingrediënten
- 1,5 liter groentebouillon
- (ong.) 2,5 kilo verse pompoen
- 250 gram uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 stuks sereh (citroengras)
- 3 blaadjes djeroek poeroet
- 500 ml. kokosmelk
- 2 eetlepels groene curry (of naar smaak)
- zout
- bosje verse koriander
Bereiding
- Was de pompoenen goed en snij ze (met schil) in stukken (hoeft niet te klein). Verwijder de pitten;
- Snij de ui, knoflook en rode peper klein (verwijder de pitjes uit de rode peper als je de soep minder heet wilt hebben);
- Kneus de sereh, zodat de smaak goed vrij kan komen;
- Zet de 1,5 liter bouillon op het vuur en voeg de pompoen, ui, knoflook, rode peper, en sereh toe;
- Laat het geheel goed doorkoken (ik doe meestal een half uur);
- Pureer de pompoen met de staafmixer (vergeet niet eerst de sereh uit de soep te halen!);
- Voeg de kokosmelk toe en de drie blaadjes djeroek poeroet;
- Voeg de groene curry toe;
- Breng de soep op smaak met zout;
- Laat de soep nog even doorpruttelen op laag vuur, zodat ook de djeroek poeroet z'n smaak goed kan afgeven.
Serveer de soep met gebakken uitjes en fijngesneden verse koriander.