Pompoensoep

Ingrediënten

  • 1,5 liter groentebouillon
  • (ong.) 2,5 kilo verse pompoen
  • 250 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 stuks sereh (citroengras)
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • 500 ml. kokosmelk
  • 2 eetlepels groene curry (of naar smaak)
  • zout
  • bosje verse koriander

 

Bereiding

  • Was de pompoenen goed en snij ze (met schil) in stukken (hoeft niet te klein). Verwijder de pitten;
  • Snij de ui, knoflook en rode peper klein (verwijder de pitjes uit de rode peper als je de soep minder heet wilt hebben);
  • Kneus de sereh, zodat de smaak goed vrij kan komen;
  • Zet de 1,5 liter bouillon op het vuur en voeg de pompoen, ui, knoflook, rode peper, en sereh toe;
  • Laat het geheel goed doorkoken (ik doe meestal een half uur);
  • Pureer de pompoen met de staafmixer (vergeet niet eerst de sereh uit de soep te halen!);
  • Voeg de kokosmelk toe en de drie blaadjes djeroek poeroet;
  • Voeg de groene curry toe;
  • Breng de soep op smaak met zout;
  • Laat de soep nog even doorpruttelen op laag vuur, zodat ook de djeroek poeroet z'n smaak goed kan afgeven.

Serveer de soep met gebakken uitjes en fijngesneden verse koriander.