Reblochon uit de oven

Ingrediënten

  • 1 hele Reblochon (kaas)
  • 1 groot rond boerenbrood (waar de Reblochon in past)
  • krieltjes (500 gram, of meer)
  • 1 pakje ontbijtspek
  • 3 teentjes knoflook
  • verse bieslook
  • aluminiumfolie 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden;
  • Snij het kapje van het brood af en bewaar deze;
  • Haal vervolgens een hoeveelheid brood ter grootte van de Reblochon uit het boerenbrood;
  • Plaats de Reblochon in het brood. Let er op dat de kaas niet boven het brood uit komt, maar mooi op dezelfde hoogte als het brood ligt.
  • Zet het kapje weer op het brood en wikkel het geheel in aluminiumfolie;
  • Plaats het brood in de oven en bak op 220 graden in 30 minuten af;
  • Spoel de krieltjes schoon en kook ze (ongeschild) kort, rond de 10 minuten;
  • Giet ze af en laat ze even uitdampen;
  • Halveer de plakken ontbijtspek;
  • Rol ieder krieltje in een half plakje ontbijtspek en leg ze in een ovenschaal;
  • Voeg tot slot 3 geplette teentjes knoflook toe; plaats ze tussen de krieltjes;
  • Plaats de ovenschaal 20 minuten op 220 graden in de oven;
  • Haal na in totaal 30 minuten het brood en de krieltjes uit de oven;
  • Verwijder het aluminiumfolie en het kapje van het brood; 
  • Snij de bieslook fijn en garneer de Reblochon hiermee;

Prik een krieltje aan je vork en haal hem door de gesmolten Reblochon... Een betere kaasfondue bestaat er niet!