Let op: ik bereid dit gerecht in de slowcooker!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kippenbouten / 8 kippenpoten
  • paar stengels bleekselderij
  • bakje oesterzwammen
  • bosje tijm
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knopflook
  • theelepel 5-kruidenpoeder
  • 2 eetlepels dragon
  • 3 theelepels honing
  • 300 ml. rode wijn (bordeaux)
  • 250 ml. kippenbouillon
  • 1 (kippen-)bouillonblokje
  • 50 gram roomboter
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie

 

Bereiding 

  • Bestrooi de kippenbouten met grof zeezout en peper;
  • Bak ze in wat olijfolie in een pan mooi bruin (in de slowcooker krijgen ze geen kleur namelijk);
  • Snij de rode ui fijn en bak deze kort tot ze mooi glazig zijn;
  • Hak de 3 teentjes knoflook fijn en bak ze kort met de ui mee;
  • Doe de bleekselderij (in stukjes gesneden) en oesterzwammen (gescheurd) in de slowcooker;
  • Doe ook de ui en knoflook in de slowcooker;
  • Voeg de rode wijn en bouillon toe aan het mengsel;
  • Voeg ook het bouillonblokje toe;
  • Voeg de dragon en 5-kruidenpoeder toe en meng het geheel goed door;
  • Leg de kippenbouten / kippenpoten in de slowcooker;
  • Leg een beetje aan de zijkant het bosje tijm in de bouillon;
  • Voeg het klontje roomboter toe;
  • Voeg de 3 theelepels honing toe;
  • Stel de slowcooker in op 8 uur stand laag.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en een frisse salade! Of bak er pastinaken bij in de oven!

Pastinaken uit de oven

Eenvoudig recept, maar ontzettend lekker. En zó klaar.

 Neem ongeveer 800 gram pastinaken voor 4 personen

  • Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in vieren;
  • Smeer ze ruim in met olijfolie en strooi er grof zeezout en peper overheen;
  • Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak ze ongeveer 30 minuten op 220-230 graden.