Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 venkelknollen
- 1 prei (alleen het witte deel)
- 1 liter groentebouillon
- 300 ml. melk
- 100-150 ml. kookroom
- rasp van 1 sinaasappel
- bosje basilicum
- bakje Hollandse garnalen (zoveel als je lekker vindt)
- zout en peper
- mespunt komijn (poeder)
- komijnzaad (ter garnering)
Bereiding
Soep
- Snij de rode ui, het teentje knoflook, de 3 venkelknollen en de prei fijn (hoeft niet te fijn, want je gaat het nog pureren).
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, venkel en prei zachtjes aan. Niet laten verkleuren.
- Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat dit een kwartiertje pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg 300 ml. melk en ongeveer 100 ml. kookroom toe aan de soep (een beetje kookroom overhouden voor de garnering).
- Hou de soep vervolgens warm (niet meer laten koken).
Garnering
- Rasp de schil van 1 sinaasappel.
- Snij de blaadjes van de basilicum in dunne reepjes.
- Pak een kom en meng de sinaasappelrasp en basilicum met een bakje Hollandse garnalen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en, niet te vergeten: een flink mespunt komijn.
- Schep de soep in een kom en voeg een flinke lepel van het mengsel van Hollandse garnalen, sinaasappelrasp en basilicum toe.
- Garneer met scheutje kookroom en komijnzaad.
Eet smakelijk!