Venkelsoep

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 venkelknollen
  • 1 prei (alleen het witte deel)
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 ml. melk
  • 100-150 ml. kookroom
  • rasp van 1 sinaasappel
  • bosje basilicum
  • bakje Hollandse garnalen (zoveel als je lekker vindt)
  • zout en peper
  • mespunt komijn (poeder)
  • komijnzaad (ter garnering)

 

Bereiding

Soep

  • Snij de rode ui, het teentje knoflook, de 3 venkelknollen en de prei fijn (hoeft niet te fijn, want je gaat het nog pureren).
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, venkel en prei zachtjes aan. Niet laten verkleuren.
  • Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat dit een kwartiertje pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg 300 ml. melk en ongeveer 100 ml. kookroom toe aan de soep (een beetje kookroom overhouden voor de garnering).
  • Hou de soep vervolgens warm (niet meer laten koken).

Garnering

  • Rasp de schil van 1 sinaasappel.
  • Snij de blaadjes van de basilicum in dunne reepjes.
  • Pak een kom en meng de sinaasappelrasp en basilicum met een bakje Hollandse garnalen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en, niet te vergeten: een flink mespunt komijn.
  • Schep de soep in een kom en voeg een flinke lepel van het mengsel van Hollandse garnalen, sinaasappelrasp en basilicum toe.
  • Garneer met scheutje kookroom en komijnzaad.

 

Eet smakelijk!

Courgettesoep met tomaat en basilicum

aardappel-roomsoep

Pompoensoep

Tom ka Kai