Risotto heb ik leren koken op vakantie in Italia. En waar kun je het beter leren? Onderstaand het recept: bereid je risotto lekker losjes. Zelf gooi ik er extra veel parmezaanse kaas en een extra klontje roomboter op.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- risotto
- droge witte wijn
- 1,5 liter visbouillon
- roomboter
- parmezaanse kaas
- courgette
- champignons
- garnalen
Bereiding
- De vulling: bak van tevoren de courgette, in kleine stukjes gesneden, en de champignons, in plakjes gesneden, tezamen met de garnalen.
- Bouillon: Bereid 1,5 liter visbouillon. Je kunt variëren met de vulling van de risotto. Pas de bouillon hierop aan. Vegetarische risotto maak je met groentebouillon, risotto met kip maak je met kippenbouillon.
- De risotto: fruit 1 gesnipperde ui en twee teentjes knoflook in een grote pan, totdat de ui glazig is.
- Neem 1 kopje risotto per persoon. Schep dit om in de ui en knoflook. Dit om de risotto op te warmen.
- Schenk een grote scheut droge witte wijn bij de risotto. Schep het geheel om.
- Gooi de bouillon met scheuten op en roer het geheel om. Zorg dat de risotto niet aan de bodem van de pan vastplakt. Als de bouillon opgenomen is, gooi je een nieuwe scheut bouillon op. Doorgaan totdat de korrel zacht en smeuïg is.
- Tip: zorg dat de bouillon de gehele tijd warm genoeg is. Warm genoeg is: net van de kook af.
- Haal de risotto van het vuur af. Voeg een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas toe en een klontje roomboter.
- Warm de vulling kort op en voeg toe aan de risotto.