Snelle zalm uit de oven

Ingrediënten

  • 1 zalmmoot (ongeveer 150 gram) per persoon
  • zout en peper
  • verse dille
  • verse platte peterselie
  • citroen
  • aluminiumfolie

 

Bereiding

  • Scheur de benodigde hoeveelheid aluminiumfolie af (1 per zalmmoot). Zorg dat het vel groot genoeg is om de moot in te wikkelen;
  • Leg de zalmmoot in het midden van het vel aluminiumfolie;
  • bestrooi de zalmmoot met zout en peper naar smaak;
  • Leg een aantal takjes dille en platte peterselie op de moot;
  • Leg 2 schijfjes citroen op de moot;
  • vouw het aluminiumfolie dicht tot een mooi stevig pakketje;
  • Laat de moten ongeveer 12 minuten in een op 250 graden voorverwarmde oven garen (iedere oven is anders, dus probeer zelf uit wat het beste werkt. Het idee is hoog vermogen en korte bereidingstijd).

Het is lekker om de zalmmoten nog even te laten nagaren door ze kort in het folie op het aanrecht te laten liggen (terwijl je bijv. de bijbehorende pasta aan het opscheppen bent).