Thaise kokossoep met garnalen
Voor een (hele) grote pan soep:
Ingrediënten:
- 2 liter water
- visbouillon
- 3 blikken kokosmelk (450 ml.)
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 10 djeroek-poeroet bladeren (citroenblad)
- bosje koriander
- 3 limoenen
- 150 gram taugé
- blik stropaddestoelen
- grote garnalen
- 4 eetlepels vissaus (Nuc Mam)
- 2 rode pepers
Bereiding:
- Breng het water met de juiste hoeveelheid visbouillon(-blokjes) en de kokosmelk aan de kook.
- Snij de sereh in stukken van ongeveer 3 cm., kneus ze met een mes en voeg ze toe aan de soep
- Snij de rode pepers in plakjes (verwijder van tevoren de zaadjes als het minder scherp moet zijn) en voeg toe aan de soep
- Voeg ook de djeroek-poeroet toe
- Knijp de 3 limoenen uit en voeg het sap toe
- Laat het geheel even doorkoken
- Voeg vervolgens de taugé, (uitgelekte) stropaddestoelen en garnalen toe
- Breng op smaak met de vissaus en evt. wat zout
- Serveer de soep in mooie kommen en garneer met wat blaadjes koriander