Tom ka Kai

 

Thaise kokossoep met garnalen

Voor een (hele) grote pan soep:

Ingrediënten:

  • 2 liter water
  • visbouillon
  • 3 blikken kokosmelk (450 ml.)
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 10 djeroek-poeroet bladeren (citroenblad)
  • bosje koriander
  • 3 limoenen
  • 150 gram taugé
  • blik stropaddestoelen
  • grote garnalen
  • 4 eetlepels vissaus (Nuc Mam)
  • 2 rode pepers

 

Bereiding:

  • Breng het water met de juiste hoeveelheid visbouillon(-blokjes) en de kokosmelk aan de kook.
  • Snij de sereh in stukken van ongeveer 3 cm., kneus ze met een mes en voeg ze toe aan de soep
  • Snij de rode pepers in plakjes (verwijder van tevoren de zaadjes als het minder scherp moet zijn) en voeg toe aan de soep
  • Voeg ook de djeroek-poeroet toe
  • Knijp de 3 limoenen uit en voeg het sap toe
  • Laat het geheel even doorkoken
  • Voeg vervolgens de taugé, (uitgelekte) stropaddestoelen en garnalen toe
  • Breng op smaak met de vissaus en evt. wat zout
  • Serveer de soep in mooie kommen en garneer met wat blaadjes koriander