Ingrediënten
- 2 kilo verse kokkels
- 2 grote rode uien
- 2 teentjes knoflook
- flinke bos verse platte peterselie
- 250 ml. droge witte wijn
- 250 ml. crème fraîche
- half kopje kokend water
- olijfolie
- zout en peper
- spaghetti, maat 3
Bereiding
Zet alle ingrediënten van tevoren klaar, daar dit gerecht een erg korte bereidingstijd heeft.
- Laat de kokkels een uur lang in een pan koud water weken;
- Spoel ze daarna goed af onder de kraan;
- Snipper de 2 rode uien fijn;
- Bak in een grote pan de gesnipperde ui in een beetje olijfolie, totdat ze glazig zijn;
- Voeg de verse kokkels toe;
- Voeg 250 ml. wijn en half kopje kokend (!) water toe;
- Voeg naar smaak zout en peper toe;
- Doe de deksel op de pan en laat sudderen op halfhoog vuur totdat alle schelpjes open zijn (max. 10 minuten)
- Kook de spaghetti ondertussen al dente in gezouten water met een scheutje olijfolie (tegen het plakken) en giet af;
- Wip alle kokkels uit hun schelp. Dichte kokkels gooi je weg;
- Laat een paar kokkels in hun schelp ter garnering van het gerecht;
- Snipper de 2 knoflooktenen en de bos platte peterselie fijn en strooi over de kokkels.
- Voeg de crème fraîche toe;
- Voeg de spaghetti toe aan de kokkels en meng goed door elkaar;
- Gebruik nog wat platte peterselie en schelpjes ter garnering.