Met al dat lekkere eten is het nodig om af en toe een beetje te balansen ;-). Deze salade maakt het heel makkelijk om te keto-en: venkel-bleekselderij salade met rivierkreeftjes en munt.
Ingrediënten
- 1 Venkelknol
- 3-4 Stengels bleekselderij
- Bosje munt (15 gram)
- Dressing van 2 el olijfolie, 1 el citroensap, zout en peper
- Bakje rivierkreeftjes of bijv. Hollandse garnalen
Bereiding
- Rasp de venkelknol op een mandoline. Vergeet niet de kern eruit te snijden, die is hard.
- Rasp de 4 bleekselderijstengels op de mandoline.
- Meng de venkel- en bleekselderijrasp.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Meng de dressing door de groenterasp.
- Snij de munt fijn en meng dit door de salade.
- Garneer de salade met de rivierkreeftjes of bijv. Hollandse garnalen, zoveel je lekker vindt.