Met al dat lekkere eten is het nodig om af en toe een beetje te balansen ;-). Deze salade maakt het heel makkelijk om te keto-en: venkel-bleekselderij salade met rivierkreeftjes en munt.

 

Ingrediënten

  • 1 Venkelknol
  • 3-4 Stengels bleekselderij
  • Bosje munt (15 gram)
  • Dressing van 2 el olijfolie, 1 el citroensap, zout en peper
  • Bakje rivierkreeftjes of bijv. Hollandse garnalen

Bereiding

  • Rasp de venkelknol op een mandoline. Vergeet niet de kern eruit te snijden, die is hard.
  • Rasp de 4 bleekselderijstengels op de mandoline.
  • Meng de venkel- en bleekselderijrasp.
  • Maak een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.
  • Meng de dressing door de groenterasp.
  • Snij de munt fijn en meng dit door de salade.
  • Garneer de salade met de rivierkreeftjes of bijv. Hollandse garnalen, zoveel je lekker vindt.