Zalmsaus

Een heerlijke zalmsaus voor bij de asperges!

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 beker crème fraîche
  • 400 ml. visbouillon
  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • citroen
  • dille
  • zout en peper

 

Bereiding

  • Snij de zalm in kleine stukjes. (Zalmsnippers gebruiken kan natuurlijk ook);
  • Maak 400 ml. visbouillon aan en roer hier de crème fraîche doorheen;
  • De bouillon langzaam aan de kook brengen;
  • Maak een roux door de boter te smelten en hier de bloem aan toe te voegen;
  • Voeg de bouillon toe aan de roux en roer het geheel goed door;
  • Even kort door laten koken onder voortdurend roeren;
  • Haal de pan van het vuur en voeg de zalmsnippers toe;
  • Voeg het sap van een halve citroen en de verse dille toe aan de saus;
  • Breng op smaak met zout en peper.