Zoete aardappelen uit de oven

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel per persoon
  • olijfolie
  • zeezout
  • mozzarella
  • bakje garnalen
  • mayonaise
  • ketchup
  • citroen
  • zout en peper
  • verse basilicum

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 graden;
  • Was de aardappelen en prik een aantal gaatjes in de schil;
  • Leg de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze ruim met olijfolie;
  • Wrijf de aardappelen in met zeezout;
  • Plaats de schaal met de aardappelen voor 50-60 minnuten in de oven (230 graden), afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Experimenteer hier wat mee. Als ze niet helemaal zacht zijn, dan plaats je ze nog wat langer in de oven;

Ondertussen bereid je de vulling alvast:

  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes;
  • Meng dit met de garnalen;
  • Voeg hier ongeveer 3 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels ketchup aan toe;
  • Meng dit geheel goed;
  • Knijp een halve citroen uit boven het mengsel;
  • Breng verder op smaak met zout, peper en cayennepeper;
  • Meng als laatste de basiliumblaadjes, die je scheurt, door de vulling heen;
  • Haal de aardappels uit de oven en splijt ze open;
  • Schep een flinke hoeveelheid vulling in de hete aardappels;
  • Smullen!