Let op: ik bereid dit gerecht in de slowcooker!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 kippenbouten / 8 kippenpoten
- paar stengels bleekselderij
- bakje oesterzwammen
- bosje tijm
- 1 rode ui
- 3 teentjes knopflook
- theelepel 5-kruidenpoeder
- 2 eetlepels dragon
- 3 theelepels honing
- 300 ml. rode wijn (bordeaux)
- 250 ml. kippenbouillon
- 1 (kippen-)bouillonblokje
- 50 gram roomboter
- grof zeezout
- peper
- olijfolie
Bereiding
- Bestrooi de kippenbouten met grof zeezout en peper;
- Bak ze in wat olijfolie in een pan mooi bruin (in de slowcooker krijgen ze geen kleur namelijk);
- Snij de rode ui fijn en bak deze kort tot ze mooi glazig zijn;
- Hak de 3 teentjes knoflook fijn en bak ze kort met de ui mee;
- Doe de bleekselderij (in stukjes gesneden) en oesterzwammen (gescheurd) in de slowcooker;
- Doe ook de ui en knoflook in de slowcooker;
- Voeg de rode wijn en bouillon toe aan het mengsel;
- Voeg ook het bouillonblokje toe;
- Voeg de dragon en 5-kruidenpoeder toe en meng het geheel goed door;
- Leg de kippenbouten / kippenpoten in de slowcooker;
- Leg een beetje aan de zijkant het bosje tijm in de bouillon;
- Voeg het klontje roomboter toe;
- Voeg de 3 theelepels honing toe;
- Stel de slowcooker in op 8 uur stand laag.
Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en een frisse salade! Of bak er pastinaken bij in de oven!